Aston Martin Forum banner

Bezprzewodowa aktualizacja Apple Car Play

2.2K views 10 replies 5 participants last post by  Matt F  
#1 ·
Pozdrowienia ze słonecznej Florydy!

Właśnie otrzymałem telefon od naszego dealera, że w końcu dostępna jest aktualizacja bezprzewodowego Apple Car Play. Co zaskakujące, będę musiał zostawić samochód w salonie na 3/4 dni, ponieważ aktualizacja zajmuje dużo czasu.

Po prostu podekscytowany, że w końcu tu jest!

#2 ·
Pozdrowienia ze słonecznej Florydy!

Właśnie otrzymałem telefon od naszego dealera, że w końcu dostępna jest aktualizacja do bezprzewodowego Apple Car Play. Co zaskakujące, będę musiał zostawić samochód w salonie na 3/4 dni, ponieważ aktualizacja zajmuje dużo czasu.

Po prostu podekscytowany, że w końcu tu jest!
Ups - zupełnie zapomniałem - to dla 2025 DB12 Volante!

Pozdrawiam.

#4 ·
Należy pamiętać o jednej rzeczy: na iPhonie trzeba usunąć zapisany profil Apple CarPlay, jeśli używałeś połączenia przewodowego CarPlay. Zajęło mi trochę czasu, zanim zorientowałem się, że zasadniczo trzeba uruchomić konfigurację CarPlay dla samochodu od zera, w przeciwnym razie domyślnie wybierze się bieżące ustawienie przewodowe.

#5 ·
Jedna rzecz, o której należy pamiętać: na iPhonie trzeba będzie usunąć zapisany profil Apple CarPlay, jeśli korzystałeś z przewodowego połączenia carplay. Zajęło mi trochę czasu, zanim zorientowałem się, że w zasadzie trzeba uruchomić konfigurację carplay dla samochodu od zera, w przeciwnym razie domyślnie wybierze się bieżące ustawienie przewodowe.
Dzięki za informację.

#7 ·
Cześć Harry,

Jeśli wcześniej podłączyłeś swojego iPhone'a do DB12 za pomocą kabla, utworzy on profil CarPlay. Dodanie bezprzewodowego CarPlay tworzy drugi profil, ale samochód domyślnie korzysta z połączenia przewodowego, więc musisz usunąć stare profile. Najlepiej zacząć od zera, tak jakby to był nowy samochód. Aby usunąć profile CarPlay, przejdź do ustawień iPhone'a i wyszukaj CarPlay (u góry ekranu). Wybierz zieloną ikonę CarPlay i powinieneś zobaczyć wpis CarPlay "ASTON MARTIN". Jeśli tak, wybierz go i przejdź do następnego ekranu, aby usunąć profil ("zapomnij o tym samochodzie"). Jeśli jednak nie widzisz wpisu dla ASTON MARTIN, postępuj zgodnie z instrukcjami na tym ekranie, aby utworzyć profil (Instrukcje: > "Jeśli Twój samochód obsługuje bezprzewodowe CarPlay, naciśnij i przytrzymaj przycisk sterowania głosowego na kierownicy, aby uruchomić konfigurację CarPlay"). Powinno to utworzyć profil CarPlay ASTON MARTIN.

Załączyłem kilka zrzutów ekranu, aby spróbować to jak najbardziej wyjaśnić. Mam nadzieję, że to pomoże.

OT

Image
Image
Image

Attachments

#10 ·
Dosłownie kilka dni temu zainstalowałem jedno z nich w moim 2022 F1 Vantage - Zachowanie jest taaaakie dziwne, że zamierzam zanieść je z powrotem do dealera, żeby to rozgryźć. Samochód miał Bluetooth przed instalacją. Teraz są DWA punkty końcowe Bluetooth - jeden dla Carplay i jeden dla starego Bluetooth. Musiałem usunąć wszystkie stare profile i połączyć się tylko z punktem końcowym Carplay. Nadal zachowuje się dziwnie. Jeśli spróbuję słuchać radia XM I jednocześnie nawigować, wydaje się to niemożliwe.

#11 ·
Dosłownie kilka dni temu zainstalowałem to w moim 2022 F1 Vantage - Zachowanie jest taaaakie dziwne, że zamierzam zabrać go z powrotem do dealera, żeby to rozgryźć. Samochód miał Bluetooth przed instalacją. Teraz są DWA punkty końcowe Bluetooth - jeden dla Carplay i jeden dla starego Bluetooth. Musiałem usunąć wszystkie stare profile i połączyć się tylko z punktem końcowym Carplay. Nadal zachowuje się dziwnie. Jeśli próbuję słuchać radia XM I jednocześnie nawigować, wydaje się to niemożliwe.
Twój F1 nie jest wyposażony w CarPlay, tak jak DB12. W zależności od instalacji musisz upewnić się, że wybrałeś wejście "aux" na ekranie F1.